我的位置 : 首页 > 经典案例 >医疗医美空间 > 博仁医疗体检中心医院装修

室  内  设  计/卡特兰顿装饰设计

Interior Design/CaTeLanDN Decoration Design

项  目  名  称/博仁体检中心

Project Name/Boren Medical Center

项  目  面  积/1300

Project area/1300

项  目  地  点/广东-广州

Project Location/Guangzhou-guangdong


医疗中心装饰设计---------博仁体检中心

Medical Center Decoration Design - Boren Medical Center


项目属于一个围字形场地;由于场地的限制;入口电梯较为逼仄;且为越层结构;故最终考虑采取体检医疗诊断和办公休闲等服务功能区分开流动线路设计,并且在中心区采取贯通式动线设计。

The project belongs to a fence-shaped site; due to the limitation of the site; the entrance elevator is relatively sturdy; and it is a cross-layer structure; therefore, it is considered to take the service design of physical examination medical diagnosis and office leisure to separate the flow line design, and take the through-moving in the central area. Line design.

本案设计的服务人群定位为团体体检;服务型体检的差异化体检思路,故本体检中心设计最后选用了很多体检性区域供经营的拓展和预备性需求。

The service group designed in this case is positioned as a group medical examination; the differentiated physical examination idea of the service type physical examination, so the design of the body inspection center finally selected a lot of physical examination areas for business expansion and preparatory needs.

博田前台角度2水印.jpg

前台效果图 Front rendering


本案体检中心经过深入的沟通最终采用纹路较为清淡的柚木类柚木调和色调,配合自然光的穿透;动线方面更多的采取移步换景的行动路线贯穿医疗机构,让人群集中和人群情绪的缓和具备一定的辅助性视觉需要。

After in-depth communication, the medical examination center of the case finally adopted the teak teak tone and tone with lighter texture to match the penetration of natural light. The action line of the moving line changed more through the medical institutions, which made people cluster and emotional. Alleviation has certain auxiliary visual needs.

博田前台角度1水印.jpg

大厅效果图Hall renderings


体检中心接待大厅模拟现实设计稿;由于结构性问题,设计之初设想采用柔性的贯穿线条和跳动性的灯光背景让整个氛围不失稳重中传达柔缓情怀

The physical examination center reception hall simulates the realistic design draft; due to the structural problems, the design is conceived with a flexible through-line and a beating light background to convey the soft atmosphere of the whole atmosphere without losing stability.

博田用餐区水印.jpg

餐厅效果图Restaurant renderings

餐厅设计;以下是体检中心用餐区域设计,兼顾着用餐等待需求及其服务型茶水吧台

Restaurant design; the following is the design of the dining area of the medical examination center, taking into account the waiting for meals and the service tea bar

博田诊室门口水印.jpg

融入中国风的效果Incorporate the effect of Chinese style

博田医疗采血区水印.jpg

采血区效果图Blood collection area rendering


体检中心诊室及其采血区域设计;在动线方面考虑到更贯通也更舒适性能,就诊者进入体检过程中就能按照循序的开展整个体检需求。故本设计中采用了左右对接通道并在通道中贯穿连续性设计和移步换景的拓展区域装饰设计手法

The design of the medical examination center and its blood collection area; in terms of the moving line, considering the more thorough and more comfortable performance, the patient can follow the order of the whole medical examination in the process of entering the medical examination. Therefore, in this design, the left and right docking channels are adopted, and the extended area decoration design method is adopted in the channel through the continuous design and the step change.


博田茶室水印1.jpg

接待区效果图Reception area renderings


体检中心接待服务区域设计;采用穿透性具有私密性的展示产品兼顾服务性接待功能

The physical examination center receives the service area design; adopts the penetrating and private display product and takes care of the service reception function.

博田诊室水印.jpg

就诊室效果图Visiting room renderings


博田用餐区过道水印.jpg

过道效果图Aisle rendering

治疗空间穿透于留白地坪、木质片墙之间,墙面隔开使空间舒展,建立区域间连结与对话

The treatment space penetrates between the white floor and the wooden wall, and the wall is separated to make the space stretch, establishing inter-regional connections and dialogues.

博田男更衣间水印.jpg

更衣室locker Room

博田过道水印.jpg

走廊效果图Corridor renderings


体检中心患者就诊通道设计;装饰设计过程结合体检中心需要预留出大面宣传了解和展示需要

Physical examination center patient visit channel design; decorative design process combined with physical examination center needs to reserve a large-scale publicity to understand and display needs

博田女卫水印.jpg

卫生间bathroom

博田男卫水印.jpg

卫生间bathroom

博田淋浴区水印.jpg

浴室效果图bathroom renderings

博田化妆区水印.jpg

洗手台效果图Washstand renderings

未标题-111.jpg


未标题-1.jpg

卡特兰顿官方服务热线:[086]20/8526 9339 或 189 2610 0064


  微信咨询:1543374141341353.png              微信公众号:公众号.jpg


 [附注:本设计均为卡特兰顿版权,非经许可禁止转载]


案例评论

  • 设计师态度比其他公司的设计师要好,交谈的时候沟通很顺畅,装修的效果也很满意,谢谢了

    7****(匿名) 2018年12月24日
  • 因为我们比较忙,所以基本很少去现场监督,装修后的效果还是很满意的。

    4****(匿名) 2018年12月27日
  • 已经装修了,工人都很负责很仔细,监理人员处理事情也很妥当,装修场地整理得挺好,不会说东西堆得哪里都是。感觉卡特兰顿能开成这个规模还是有道理的。非常注重质量!而且也没什么增项,都是有要求才增加的。感觉很好。

    1****(匿名) 2018年12月27日