我的位置 : 首页 > 经典案例 >医疗医美空间 > 现代化医院装修;广东医学院装修设计

室内设计:卡特兰顿装饰设计

Interior Design:CaTeLanDN Decoration Design

项目名称:仁爱住院部大楼装修设计

Project name: Renai inpatient building decoration design

项目面积:7800平方

Project area: 7,800 square

项目地点:广东-广州-天河区

Project Location: Guangdong-Guangzhou-Tianhe District


本项目作为一个医疗专属空间,旨在提高患者就诊时的舒适度,巧妙利用各种装饰手法打造出了一个温馨舒适、让人放松的医疗空间,总体空间涵盖了接待层、治疗层、咨询层、活动层等多个空间,在设计中,设计团队将空间划分、人流动线分布、视觉的停留点以及艺术陈设相统一赋予空间极大的和谐性。

As a medical exclusive space, this project aims to improve the comfort of patients when they visit the hospital. It uses various decorative techniques to create a warm, comfortable and relaxing medical space. The overall space covers multiple spaces such as reception layer, treatment layer, consultation layer, and activity layer. In the design, the design team will give space great harmony to the spatial division, the distribution of human flow lines, the stop point of vision, and the unity of art furnishings.


9.jpg

▲外观效果图Appearance map


首入眼帘的是接待大厅,空间格调的最初印象带给人的是以壁布、玻璃、石材为主要材料搭配整体质感软装产生强烈的归宿感,在此基础再加上景观鱼池隔断巧妙地将空间划分,也起到风水与功能的相结合在公共区域的设计上,设计团队更多的采用了会所空间的模式,地面铺设米黄石材以大面积干净雅致的暖色贯穿整体墙面装饰现代简洁做法,搭配天花造型氛围光源将简单的直线结构化作此起彼伏的立体形状,用独特的手法碰撞出一个艺术、高雅的极致空间。

The first thing to see is the reception hall. The initial impression of the space style brings people a strong sense of return with the overall texture of the main materials of Wall cloth, glass, and stone. In this foundation, coupled with the landscape fish pond, the space is cleverly divided., It also plays a combination of feng shui and function. In the design of public areas, the design team adopted the pattern of clubhouse space more. The ground is paved with beige stone and the large area of clean and elegant warm color runs through the modern and simple method of overall wall decoration. With the smallpox modeling atmosphere light source will be a simple straight line structure into a three-dimensional shape, with a unique approach to collide an art, elegant ultimate space.


8.jpg

▲前厅效果图Front Hall Image


考虑护士站的功能性,电梯直达方便咨询,也可环顾整层的管理工作,设计充分考虑功能实用性和美观性的相结合,为了削弱医疗空间的紧张感,融入原木材料质感,以及绿色盆栽,增加了空间的丰富感,墙面暖黄色的墙布,使整个空间视觉更温馨亲切。

Considering the function of the nurse station, the elevator is convenient for consultation, and you can also look around the entire management work. The design takes full account of the combination of functional practicality and aesthetics. In order to reduce the tension of the medical space, integrate the log material texture, and green potted plants. Added the rich sense of space, the wall warm yellow wall cloth, make the whole space vision more warm and friendly.


1.jpg

▲护士站效果图Nurse station effect map

7.jpg

▲病房走廊效果图The hallway effect of the ward

6.jpg

▲电梯间效果图Elevator effect map


除公共区域的设计,在病房的室内环境塑造中,尤其注重营造舒适、放松的空间氛围,利用漫反射光源使空间升腾出轻柔感,顶部灯光设计使得空间光线柔和而温馨通过光影、材料、肌理、线条的相互关联体现多样变化,旨在将优雅和专业的双重属性融入设计中。

In addition to the design of public areas, in the indoor environment of the ward, special attention is paid to creating a comfortable and relaxed space atmosphere, and the use of diffuse light sources makes the space rise and release a sense of softness. The top lighting design makes the space light soft and warm, reflecting various changes through the correlation between light and shadow, materials, texture, and lines. It aims to integrate the dual attributes of elegance and professionalism into the design.


4.jpg

▲病房效果图Effect of Ward


主要用于高端客户接待咨询,客户在享受专业服务外,更需要的是安全感,信服感的接待咨询空间进行交流,在设计中将办公及VIP咨询巧妙的做了不同区域的分割,巧妙的保证了各空间的隐私性,在咨询室的软装设计研发中,独立研发出适合咨询师和客户无距离感的洽谈桌椅,打造手法从硬装及软装上更加融入了线条感时尚感,让空间保持统一的和谐,避免了过多的装饰,使空间整体干净简单而不空洞。

It is mainly used for high-end customer reception consulting. In addition to enjoying professional services, customers need more security and convincing reception consulting space to communicate. In the design, the office and VIP consulting are cleverly divided into different regions. Ingenious to ensure the privacy of each space, in the software design research and development of the consulting room, independently developed a suitable consultant and customers feel no distance to negotiate the table and chairs, create a method from the hard and soft clothing more integrated into the line sense of fashion, Let the space maintain unity and harmony, avoid too much decoration, make the space as a whole clean and simple and not empty.


3.jpg

▲专家诊室效果图Effects of the Expert Clinic 


5.jpg

▲候诊大厅效果图Waiting Hall Effect Chart


2.jpg

▲PT运动区效果图PT sports zone effect map


未标题-111.jpg未标题-1.jpg

卡特兰顿官方服务热线:[086]20/8526 9339 或 189 2610 0064


  微信咨询:1543374141341353.png              微信公众号:公众号.jpg


 [附注:本设计均为卡特兰顿版权,非经许可禁止转载]

案例评论

  • 设计师有着扎实的专业知识,提供了多个方案供选择。施工队长认真负责,问题处理及时。 进度也把控的到位,无延期。

    r****(匿名) 2018年12月27日
  • 设计师很有耐心,很负责任,设计的很满意,特别喜欢

    d****(匿名) 2018年12月27日
  • 施工蛮不错的,全程都让人感觉放心可靠。

    s****(匿名) 2018年12月27日